Din guide & inspirationskälla till en grönare och skönare livsstil för planeten & hälsan!

Vårt Nyhetsbrev!

Mindfulness betyder Medveten Närvaro i Nuet. 

Att vara i mindfulness innebär att vara medvetet närvarande här och nu, i detta ögonblicket, i det som händer och är när det händer och är. Nuet är den tid vi har. I nuet finns också möjligheten för oss att vila i varandet - det rena medvetandet.

Vad många upplever som ett problem är att de tillbringar för lite av sin tid i nuet. Att dagarna går förbi medans man lever på autopilot; utan att vara riktigt närvarande. Närvaron i nuet kan kan övas upp och integreras i vardagen genom mindfulness-träning.

Att öva upp sin naturliga förmåga till medveten närvaro är en resa hem inuti sig själv, till större närvaro med sig själv, med det som är, andra människor, naturen och livet i stort. Vila, tillit, konstaterande/acceptans, insikt och förmåga att göra bra val och grundläggande förändringar uppstår i samband med mindfulness.

Som benämning har mindfulness sitt ursprung i zenbuddismen, men mindfulness har alltid funnits, som förmågan till närvaro i nuet.

 
Barn är ofta närvarande i nuet och fascineras av och upplever saker och ting i tillvaron som många vuxna inte längre noterar. Dessutom har barn en naturlig närvaro i sig själva - de bor i hela sin kropp, inte bara i huvudet.

Som medvetna vuxna kan vi stödja barn och unga att förvalta sin förmåga till närvaro i nuet. Det kan ge dem stor visdom och självinsikt, samt bespara dem lidande. För ofta är det när vi växer upp som vi lär oss att oroa oss om dåtiden och framtiden, om det som varit och det som ska komma.
 
Och självklart behöver vi reflektera över det som hänt för att smälta, få kunskap och visdom, liksom att vi behöver planera och visionerna om framtiden för att kunna göra bra, långsiktiga val och få det att fungera. Medans vi gör detta kan vi vara medvetna om att vi är i dåtiden och framtiden med våra tankar. För att sedan återgå till att hålla vårt fokus i nuet. När vi är närvande i nuet får vi också tillgång till vår intuitiva visdom.

Text: Camilla Åkesson, Esencia

mindfulnessivardagen.com

mindfulness, mindfulness i vardagen, kurser mindfulness, mindfulnessinstruktör
mindfulness, mindfulness i vardagen, närvaro i nuet, mindfulnessinstruktör skåne halland, mindfullness övningar,
mindfulnesskurs skåne Båstad, mindfulnessträning Skåne Halland Båstad Bjärehalvön, mindfulness i vardagen, närvaro i nuet,

Vacker musik att njuta av i nuet...

Mindfulness - Närvaro i Nuet

Vad är mindfulness?

Att tillbringa sin tid i nuet

Barn är mästare på närvaro i nuet
 

Mer om Mindfulness >

nuet, medveten närvaro i nuet, mindfulness, närvaro i nuet, meditation,
mindfulness, närvaro i nuet, mindfulnesskurs, mindfulness i vardagen övningar,
mooncup

Annonser

gröna företag, miljövänliga produkter, ekologiska produkter

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player