Vårt Nyhetsbrev!

 Hygien & Skönhet

Hallå där!

- Vanlig tandkräm innehåller ofta miljö- och hälsoskadliga ämnen. Exempel på dem är parabener, triklosan och natriumlaurylsulfat.

Triklosan är ett bakteriedödande miljögift som har hittats i reningsverk, fiskar och bröstmjölk. Parabener är vanliga konserveringsmedel men är misstänkt skadliga för miljön och människan.
 
Natriumlaurylsulfat är ett ämne som kan irritera slemhinnorna men som finns i de flesta vuxentandkrämer som skumbildare.

Källa: Svanen

Naturvänlig tandborste med utbytbart naturborsthuvud. Finns hos Biova
och hos Ekodirekt, samt i en del eko- och hälsobutiker.

Fungerar utmärtk! Och med naturborst slipper du onödigt mycket plast i munnen...

göra egen tandkräm, recept på tandkräm, naturlig tandkräm, ekologisk tandkräm, tandborste med naturborst,

Salt

Det finns recept på tandkräm som du kan tillverka själv. Vi har dock aldrig provat hemmagjord tandkräm, så vi vill inte rekommendera något specifikt recept. Men om du som läsare har erfarenhet inom området får du gärna skriva till oss och berätta!
 
 

Kemisk - Svanenmärkt

Acta Svanenmärkt tandkräm

Svanenmärket på tandkrämen innebär bland annat att: inga misstänkt hormonstörande ämnen tillåts. Inga antibakteriella ämnen som kan lagras i djur tillåts (t ex triklosan). Det skumbildande ämnet natriumlaurylsulfat är inte tillåtet, det finns mildare alternativ. Förpackningen är miljöanpassad och lätt att återvinna.

Tandkrämen från Acta finns att köpa i de flesta dagligvarubutiker och på Apoteket.

Ekologisk tandvård, ekologisk tandkräm, ekologisk munvård, miljövänlig tandborste, naturlig tandvård, miljömärkt tandkräm, tandborste naturborst, tandborste med naturborst, ekologisk tandborste, tandborste med utbytbart huvud, hälsovänlig tandborste, bpa-fri tandborste, bisfenol-a fri tandborste, tandborste i trä, trätandborste, naturlig tandborste, ekologiska produkter, tandkräm miljö, tandkräm miljö- och hälsoskadliga,

mooncup

Annonser

gröna företag, miljövänliga produkter, ekologiska produkter

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player